Beste draagzakken in 2022 (nieuwste en nieuwe)

Nu je hebt besloten om een ​​draagzak te kopen, realiseer je je de grote verscheidenheid aan merken, modellen en zelfs typen draagzakken die er op de markt zijn. Je hoofd is een zooitje en je weet niet meer wat ze je vertellen over de stand van de kikker, of ergonomie hier en daar, of ademende stof, etc, etc…

Maak je geen zorgen! Ik ging ook door die fase en ontdekte een nieuwe wereld die ik niet kende en waar ik gepassioneerd over was. Daarom help ik je bij het beslissingsproces en geef ik je duidelijke en beknopte informatie over de belangrijkste punten bij het kiezen van je nieuwe draagzak. Ik garandeer je dat je na het lezen van deze handleiding heel duidelijk weet welk type draagzak je nodig hebt en dat je weet welke draagzak het beste bij jou en je kleintje past.

ESSENTIËLE VRAGEN BIJ HET KIEZEN VAN JE BABYDRAGER

Wie zal het gebruiken?

Allereerst moeten we nadenken over wie de draagzak gaat gebruiken. Of jij het nu bent of jij en je partner (of oma, of wie dan ook). Als het alleen voor jou is, kun je de zoektocht richten op jouw comfort en op de kenmerken van je baby . Houd rekening met de breedte en vulling van de schouderbanden, evenals de rug- en heupbanden. Ze moeten zo zijn ontworpen dat ze het gewicht van de baby gelijkmatig verdelen en verwondingen en vermoeidheid voorkomen.

Als hij door meerdere mensen gebruikt gaat worden, moet u er rekening mee houden dat de draagzak gemakkelijk aan verschillende maten kan worden aangepast. Kijk goed naar het gemak van het verstellen van de riemen, hetzij door middel van klittenband, gespen of andere systemen.

En vergeet de kleur niet! Als slechts één persoon het gaat gebruiken, bedenk dan een kleur die unisex is of die iedereen die het gaat gebruiken mooi vindt.

Hoe kies je een draagzak

Moet je het zelf plaatsen?

Met een beetje oefening kun je zelf je draagzak omdoen, maar sommige vereisen meer vaardigheid dan andere. Ik raad je aan er een te kiezen die dat wel is gemakkelijk te gebruiken vanaf het begin . Idealiter zijn ze ontworpen om met één hand te worden geplaatst en zelfs ontworpen om je baby in de rugzak te kunnen stoppen terwijl hij slaapt, zonder hem wakker te maken. Onze tijd is erg waardevol en zeker in de eerste maanden van onze baby

Hoe ga je het gebruiken?

Bedenk wanneer, waar en hoe vaak je je nieuwe draagzak gaat gebruiken. Wordt het voor lange wandelingen of om te gaan winkelen? Moet u andere items in uw bagagedrager opbergen? Ben je van plan je baby borstvoeding te geven vanuit de draagzak?

Als je wilt gaan winkelen met je draagzak, zoek er dan een die niet te groot is en gemakkelijk op te bergen is. Houd ook rekening met het weer waar je woont, sommige draagzakken kunnen voor bepaalde gebieden te warm zijn. Zoek in deze gevallen naar nobele en lichte stoffen. Het is belangrijk dat je ook merkt dat het makkelijk schoon te maken is. Kinderen worden onvermijdelijk vies en het zal erg handig zijn om een ​​draagzak te hebben die je in de wasmachine kunt doen.

Sinds wanneer ben je van plan je draagzak te gebruiken en voor hoe lang?

Als je eenmaal duidelijk bent over de voorgaande punten, is deze vraag doorslaggevend om het type draagzak te kiezen dat je nodig hebt. Ben je van plan om het te gebruiken vanaf de geboorte van je kindje? (je kunt hem er mee uit het ziekenhuis halen, als je dat wilt). Of wacht je liever een paar maanden tot je kind zijn hoofdje vasthoudt?

Evenzo is het belangrijk om te beoordelen hoe lang je je draagzak wilt gebruiken. Als we het alleen willen voor de vroegste periode van de baby, kunnen we kiezen voor rugzakken zoals de koala, die gericht zijn op de pasgeborene. Ze zijn ontworpen om “huid op huid” te oefenen tot ten minste 8 maanden.

Als we vanaf daar willen blijven dragen, moeten we nadenken over het aanschaffen van een rugzak zoals de Boba , Bijvoorbeeld. Meer gewatteerd en ontworpen voor grotere baby’s.

Als het uw bedoeling is om vanaf de pasgeborene te dragen en dat het lang meegaat (tot 20 kg !!), kan ik alleen degene aanbevelen die ik het meest heb gebruikt en degene waarvoor ik de beste referenties kan geven: de Ergobaby evolutionaire rugzak .

Overdragen

INDELING VAN JE KINDERDRAGGER NAAR LEEFTIJD

Evolutionaire draagzakken

Met deze rugzakken kunnen we onze baby dragen vanaf de geboorte tot 3 jaar . Als we op zoek zijn naar een draagzak die zo lang mogelijk meegaat, dat wil zeggen ergonomisch en praktisch, dan is deze optie het meest aan te bevelen. Dit soort rugzakken passen zich aan de groei van je kleintje aan, zonder dat je adapters of andere accessoires nodig hebt.

Zoals ik al eerder heb aangegeven, is de Ergobaby Adapt een prima optie als je op zoek bent naar een draagzak die je vanaf de geboorte tot ouder dan 3 jaar kunt gebruiken. De mogelijkheid om het zitje van de rugzak aan te passen aan de grootte van de baby, maakt het een van de meest interessante opties op de markt. Als we daar nog zijn lichtheid, ademend vermogen, gebruiksgemak en comfort aan toevoegen, staan ​​we voor een grote investering.

Een andere zeer interessante optie is de Kebabies die, gemaakt van biologisch katoen, zachte, frisse en zeer flexibele draagzakken zijn, die ons de hele tijd van het dragen van onze baby meegaan.

Tot slot, als je op zoek bent naar een goedkope draagzak, maar wel een die je een lange levensduur biedt, dan is de Infantino flip geavanceerde draagzak is een goede optie. Het heeft niet de afwerkingskwaliteit die andere merken bieden, maar voor een paar euro heb je een lichte, frisse rugzak die de ergonomie van je baby respecteert.

Draagzak voor newborns

Niet alle zijn geschikt voor alle leeftijden. Voor de allerkleinsten raden we voorrugzakken aan, of draagzakken zoals een sjaal of schouderriem. We moeten de gewichtsbereik toegestaan in elk geval om de draagzak veilig te gebruiken.

Als we aan pasgeboren baby’s denken, is het belangrijk om speciale aandacht te besteden aan de materialen waarmee onze draagzak is gemaakt. Edele stoffen worden in deze gevallen het meest aanbevolen. De tere huid van je baby zal je dankbaar zijn.

Een baby jonger dan 4 maanden kan zijn hoofd nog niet zelfstandig omhoog houden en heeft onze constante aandacht nodig. Een draagzak stelt ons in staat om dit punt op te lossen en tegelijkertijd direct contact met onze baby te behouden, wat de voorkeur geeft aan de baby band tussen moeder (of vader) en kind.

Belangrijk om te weten is dat alle baby’s geboren worden met gebogen beentjes (kikkerstand of M-stand), vanwege hun ligging in de baarmoeder. Daarom is het voor hen veel comfortabeler om deze positie te behouden, en het is ook schadelijk om ze in een positie te houden die niet natuurlijk is voor een pasgeborene. Dit is een van de redenen waarom ik aanraad om een ​​draagzak te kiezen die ergonomisch is.

Voor de eerste paar maanden worden draagdoeken ten zeerste aanbevolen, met speciale aandacht voor elastische draagdoeken vanwege hun gebruiksgemak en het vermogen om het gewicht over de schouders, rug en heupen te verdelen.

Voor de kleintjes raad ik de keybaby’s baby draagdoek , omdat ze gemaakt zijn van elastische draagdoekstof en zich perfect aanpassen aan de baby en zijn draagzak. Ze zijn heel gemakkelijk aan te passen (net als het aantrekken van een t-shirt). Ze zijn aanpasbaar, comfortabel, ze bieden zachtheid aan onze baby en we vermijden dat we de nodige knopen voor deze stoffen moeten leren.

Een ander merk dat ik aanbeveel voor je newborn is Inflantino. Ze geven ons ergonomie, plaatsingsgemak en lichtheid. In het bijzonder het Breeze-assortiment , vanwege zijn lichtheid en gevoel (ze bestaan ​​voor een groot percentage uit linnen).

Het enige nadeel van deze dragers is dat ze heel snel ontgroeien, maar als je op zoek bent naar iets dat de eerste 6-8 maanden meegaat, ga dan voor een Boba rekbare draagdoek.

Draagzak voor kinderen vanaf 6 maanden

Met 6 maanden zal onze baby zijn hoofd al kunnen beheersen en sommigen zullen al kunnen blijven zitten. Hierdoor hebben we een groter aanbod aan draagzakken om uit te kiezen. We moeten rekening houden met het gebruik dat we eraan gaan geven om voor het een of het ander te kiezen. We hebben:

Ergonomische rugzakken . Ze zijn de meest praktische en gemakkelijk te gebruiken optie. We hoeven geen enkele knooptechniek te leren, quilten biedt ons veel comfort en we hebben een enorm aanbod op de markt.

Zoals je weet, raad ik vooral de Ergobaby merk . Het is een merk dat toen ik het begon te gebruiken nog niet zo bekend was, maar het heeft een verdiende niche in de markt veroverd. Ze hebben een breed assortiment om uit te kiezen.

Mijn go-to-carrier tot op de dag van vandaag is de Ergobaby 360 . Ik hou van het gebruiksgemak, de kwaliteit van de materialen en ik weet zeker dat mijn baby altijd de juiste houding heeft.

Andere die ik zeker aanraad zijn Boba-rugzak . Het is een hoogwaardige draagzak, met een zeer lange gebruiksduur, comfortabel, gemakkelijk in gebruik en voldoet ruimschoots aan de ergonomische eisen.

De sjaals die mij het meest overtuigen zijn de akrabo’s en natuurlijk de Boba-wikkel.

ERGONOMIE

Ergonomie is een zeer belangrijke factor bij het kiezen van onze draagzak, omdat dit het verschil zal maken tussen een product dat ons de verwachte veiligheid en comfort . Het is belangrijk om rekening te houden met verschillende aspecten, aangezien er bepaalde merken zijn die ons kunnen misleiden.

Allereerst moeten we de positie van het kind in zijn draagzak observeren. Het mag niet blijven hangen terwijl het zijn gewicht steunt op zijn geslachtsdelen en bekken, omdat het schadelijk is voor zijn ontwikkeling en veiligheid. De juiste positie staat bekend als “M” of “kikker” , waar de knieën iets hoger zijn dan de onderkant van onze baby. Wanneer we met een niet-ergonomische draagzak de ruggengraat van de baby in een onnatuurlijke houding forceren, kan de druk op de onderrug ondraaglijk zijn voor uw baby. Daarom komt het voor dat ze lange tijd niet in bepaalde (niet-ergonomische) draagzakken willen zitten, en ouders die dit punt niet kennen wijten het aan het feit dat ze er simpelweg niet graag in zitten. Probeer een ergonomische draagzaken je baby zal blij zijn met de nabijheid en warmte die het met zich meebrengt.

Ten tweede wordt aanbevolen om in de eerste maanden van de baby naar de draagzak te wijzen, dat wil zeggen borst tegen borst. Op deze manier behouden we de natuurlijke kromming van zijn ruggengraat en bevorderen we het contact tussen moeder (of vader) en kind, waardoor het kind geborgenheid krijgt en wordt beschermd tegen overprikkeling.

Ten slotte is ergonomie ook gericht op de persoon die het draagt. Een goede draagzak verdeelt het gewicht evenwichtig over schouders, rug en heupen. En het geeft het gevoel de baby te knuffelen, niet hem te dragen.

Draagzakken geschikt voor newborns

Draagzakken met specifieke wensen

Laatste gedachten: wat is de beste draagzak voor mijn baby?

Het is duidelijk dat als je dit allemaal leest, je de beste draagzak voor je kleintje wilt kopen. En de waarheid is dat het moeilijk is om een ​​universeel antwoord op deze vraag te geven, omdat het afhangt van veel individuele omstandigheden die als geheel moeten worden beoordeeld. Tot nu toe heb ik echter niet beter geprobeerd dan de Ergobaby Omni-rugzak . Dus als een vriend me morgen zou vragen om slechts één ergonomische rugzak aan te bevelen, zou dat mijn antwoord zijn.

De kenmerken spreken voor zich: de mogelijkheid om het te gebruiken vanaf de geboorte van de baby zonder een adapterkussen, het zal ons duren langer dan 3 jaar zeer eenvoudige aanpassingen, helemaal ergonomisch , hoge kwaliteit machinewasbare materialen, het maakt het mogelijk verschillende draagposities en oneindig veel meer voordelen.

Omdat echter niet alle draagzakken geschikt zijn voor alle baby’s en alle situaties, nodig ik je uit om een ​​kijkje te nemen in het gedeelte op onze website waar we de beste draagzakken opsplitsen, uitgesplitst naar verschillende kenmerken.

Speelmat baby
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart